[hlOstan]

بناب(اذربايجان شرقي)

بُناب یکی از شهرهای استان آذربایجان شرقی و مرکز شهرستان بناب است. این شهر در سال ۱۳۸۵ با ۷۵٬۳۳۲ نفر جمعیت، ششمین شهر پرجمعیت در استان محسوب می‌شود. شهر بناب در فضایی به وسعت ۱۷ کیلومتر مربع در شرق دریاچه ارومیه و در جلگه‌ای حاصل‌خیز واقع شده‌است. این شهر از دو قسمت کاملاً متمایز از نظر فرهنگی «مهرآباد» و «گزاووش» تشکیل گردیده‌است. در شهر بناب یکی از مراکز سازمان انرژی اتمی ایران (تحقیقات کشاورزی) واقع شده‌است.

مردم
جمعیت شهر بناب طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۸۵ خورشیدی، بالغ بر ۷۵٬۳۳۲ نفر بوده‌است که از این تعداد، ۳۸٬۴۰۰ نفر مرد و ۳۶٬۹۳۲ نفر زن بوده‌اند. همچنین تعداد خانوارهای این شهر، ۱۹٬۹۲۲ خانوار بوده‌است.

جاذبه‌های تاریخی
براساس نشانه‌ها و آثار شناخته شده در شهر بناب، قدمت تاریخ و تمدن این شهر به شش هزار سال پیش می‌رسد که به‌احتمال زیاد، اولین قوم آریایی، این محل را به‌جهت آب و هوای معتدل و بارندگی‌های سالیانه و زمین‌های مسطح و هموار و قرارگرفتن اراضی در دامنه‌های زیبای سهند و سواحل دریاچه ارومیه، برگزیده باشند.
این نکته لازم به ذکر است که برابر شواهد به‌دست آمده از نقاط مختلف شهر، آثاری از هزاره اول قبل از میلاد، نشانگر غنای تاریخی این شهر در گذشته‌های دور می‌باشند.

از جمله بناهای تاریخی موجود در شهر بناب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
مسجد مهرآباد
مسجد جامع گزاوش
مسجد زرگران
مسجد اسماعیل‌بیگ
مسجد کبود
مسجد قرمز
گرمابه مهرآباد
حمام حاج فتح‌الله
پل پنج چشمه
خانه سیف‌اللعماء

مراکز آموزشی
شهر بناب از لحاظ دارابودن مراکز آموزش عالی، نسبت به شهرهای اطراف خود موقعیت بهتری دارد. دانشکده فنی و مهندسی بناب با دارابودن رشته‌های فنی و مهندسی از جمله مهندسی برق، الکترونیک و کامپیوتر، فضای علمی بناب را متحول کرده‌است. همچنین مجتمع دانشگاه آزاد بناب که اکنون به یک واحد بسیار بزرگی تبدیل شده‌است، سالانه پذیرای چندین هزار دانشجو در رشته‌های مختلف از سراسر کشور است. همچنین بناب دارای دانشگاه پیام نور و دانشگاه علمی و کاربردی (تحت نظر دانشگاه صنعتی سهند) می‌باشد.


کشاورزی
بناب شهری با پیشینه کشاورزی است که سریعاً در حال صنعتی شدن است. موقعیت مطلوب جغرافیایی، باعث رشد شدید کشاورزی منطقه شده‌است. بیشتر محصولات کشاورزی تولیدی بناب را کشمش، پیاز و سیب زمینی تشکیل می‌دهند. به طوری که هر ساله هزاران تن پیاز و کشمش و دیگر محصولات به کشورهای همسایه صادر می‌شود.

غذاهای محلی
امروزه بناب به‌خاطر کباب‌های باکیفیت خود معروفیت دارد. کباب بناب به صورت دستی و سنتی بر روی آتش زغال پخته می‌شود و دارای طعم و عطر بسیار خوبی است. دلیل این عطر و طعم استفاده از گوشت خالصی است که در خود منطقه بناب تولید می‌شود.
 

نظرات
در صورتیکه اطلاعات و یا تصویری برای این شهر دارید لطفا از طریق این فرم برای ما ارسال نمایید.
پست الکترونیک :
متن یا عنوان :
عکس :     
     
متن تصویر را وارد نمایید :