[hlOstan]

ورامين(تهران)

وَرامين شهري‌ است در بخش مرکزي شهرستان ورامين در استان تهران ايران که جمعيت آن بر پايه آمار نفوس ومسکن سال 85 برابر با ,996 نفر است.
اين شهر بسيار کهن و هم‌زاد ري باستان مي‌باشد به‌طوريکه در اوستا از آن‌دو با نامهاي راگا (ري) و وارنا (ورامين) نام برده شده‌است.

بزرگان
قطب‌الدين رازي وراميني از مفاخر علمي ايران و از منطق دانان
عبدالملک بن محمد بن عبدالملک وراميني از فضلا
استاد معصوم از موسيقي دانان
قاضي محمد وراميني از شاعران دوره صفوي
محمد بن شاه بن القاسم حسيني
عزالدين رازي شاعر
قاضي عطاالله وراميني از شاعران زمان شاه تهماسب
قاضي عبدالله وراميني
ژوليده نيشابوري
سيد رضا زواره‌اي حقوقدان وسياست‌مدار

آثار تاريخي
قلعه ايرج، مسجد جامع، ميدان کهنه گل، نازين قلعه (که روزگاري ارگ بوده و در زماني هم زندان)، قصر بهرام، برج علاءالدوله و برخي امام زاده‌ها.

امامزاده‌ها
امامزاده جعفر بن موسي کاظم، امامزاده علي، امامزاده عبدالله، امامزاده زيد ابوالحسن، امامزاده هادي، امامزاده شصت، امامزاده يحيي. امامزاده زيد ابوالحسن، مسجد جامع ورامين، شعرنامه ديولافوا، برج علاءالدوله

مسجد جامع ورامين
در بدو ورود به اين مسجد نخست با حياط اين مسجد روبرو مي‌شويم که کمي جلوتر ديوارهاي بلندي با معماري‌هاي جالبي به چشم مي‌خورد که روي آنها با کاشي کاري‌هاي آبي تزئين شده بود. پس از عبور از زير اين ديوار وارد راهروي باريکي شده که در دو طرف آن درهاي چوبي کوچکي قرار دارد و کمي جلوتر هم طرف چپ و هم طرف راست راهروهايي به طرف چپ و راست کشيده مي‌شود، که طاق‌هاي تو در تويي را در خود جاي داده‌است. در وسط صحن مسجد حوضي ديده مي‌شود که البته از تعلق آن به مسجد اطمينان کامل نداريم. «هرگاه به مقايسه مسجد قديمي مصر که عمرو عاص ساخته و مساجد قديمي قزوين و اصفهان و ورامين بپردازيم به اين نتيجه مي‌رسيم که اولا ايرانيان در اصول معماري خود ثابت قدم بوده‌اند ثالثا نقشه‌هاي اوليه مساجد اسلامي را با احترام محفوظ نگاه داشته‌اند.»

ساخت اين بنا در زمان سلطنت سلطان محمد خدابنده آغاز مي‌شود و در زمان سلطان ابوسعيد هم به پايان مي‌رسد. قسمتي از آن در سال 722 و قسمتي در سال 726 هجري خاتمه يافته‌است. در زمان شاهرخ ميرزاي تيموري قسمتي از اين مسجد تعمير مي‌شود. گويند که استاد علي قزويني بنا و معمار اين اثر بوده‌است ولي کاملا مشخص نيست که معمار کل بنا يا قسمتي از آن بوده‌است.
اين مسجد يکي از قديمي ترين بناها بعد از برج علاءالدوله مي‌باشد.

برج علاءالدوله
اين برج متعلق به فخرالدين حسن علاءالدوله ودين بوده که در سده 608 ه.ق ساخته شده‌است و در سال 1310 ه. ش به ثبت رسيده‌است. (به عنوان اثري تاريخي) اين برج از يک قسمت استوانه‌اي شکل ساخته شده و قسمت مخروط شکلي که بر روي قسمت استوانه‌اي است. ارتفاع قسمت استوانه‌اي 2 متر و ارتفاع قسمت مخروطي 5 متر مي‌باشد که روي هم رفته 17 متر مي‌شود. حسن علاءالدوله و دين هم معلم بوده و هم يکي از حکام محلي.

روستاهاي ورامين
دمز آباد، ايجدانک، ايجدان، خورين، خير آباد، آبباريک، کهنه گل سرگل، فرديس، فيلستان، گل عباس، زواره ور- جليل آباد، قلعه سين، معين آباد، قشلاق، ده ماسين، شيرين آباد و ….

نظرات
در صورتیکه اطلاعات و یا تصویری برای این شهر دارید لطفا از طریق این فرم برای ما ارسال نمایید.
پست الکترونیک :
متن یا عنوان :  
عکس :     
     
متن تصویر را وارد نمایید :