[hlOstan]

اوز(فارس)

  • جمعیت :
    15270
  • کد تلفن :
    782

اِوَز نام شهري در استان فارس است که در جنوب شرقي شهر شيراز قرار دارد. شهر اوز در 36 کيلومتري غرب شهر لار قرار دارد. اين شهر سابقه تاريخي بسيار زيادي دارد به طوري که يکي از شهرهاي قديمي ايران به‌شمار مي‌آيد. روستاهاي متعددي از توابع اين شهر مي‌باشند. مانند روستاي فيشور و روستاي محلچه. اين روستا از قديمي ترين روستاهاي شهر اوز است که آثار و بناهاي تاريخي بسياري گوياي اين قدمت و تاريخ مي‌باشد.

وضعيت جغرافيايي
از شمال جويم و بخش جويم، از جنوب بخش لامرد، از مغرب شهر خنج، و از سمت مشرق به گراش و لار محدود مي‌گردد. جمعيت شهر اوز در حدود 18000 نفر مي‌باشد.آب و هواي اين شهر به گونه‌اي است که در نيمه اول سال داراي آب و هواي گرم و خشک و در نيمه ديگر سال هواي معتدل و خنکي دارد.

مردم
اغلب مردم شهر اوز براي امرار معاش به کشورهاي حوزه خليج فارس سفر مي‌کنند و اغلب به شهر اوز نيز کمکهاي مالي مي‌کنند، به طوريکه هزينه ساخت اغلب بيمارستان ها، مدارس و ساير اماکن عمومي بوسيله اين خيرين تامين گشته است. در حال حاضر تعداد قابل توجهي از کساني که خارج از کشور امرار معاش مي‌کردند به اوز باز گشته و عده‌اي از آنان سرمايه‌هاي خود را در شهر و ديار خويش به کار گرفتند. مردم اوز و توابع، مسلمان اهل سنت و شافعي مذهب هستند.

موسسات آموزشي
اوز داراي دانشگاه پيام نور قابل توجهي است که در سطح منطقه بي نظير است و هرساله عده زايادي دانشجو مي پذيرد. همچنين سه حوزه علميه بنام‌هاي :مدرسه علوم ديني امام شافعي (ره)، مدرسه عالي احمديه و حوزه علميه خديجه کبري (رض)، دررشته‌هاي شريعت، فقه وحفظ سالانه طلاب زيادي را از سراسر ايران از جمله تهران، تربت جام، کردستان، بلوچستان، خراسان، بوشهر، هرمزگان و گلستان و ساير نقاط مي پذيرد.

آب شرب
اوز از ديرباز با مشکل آب شرب روبرو بوده‌است و خشکسالي و زمين‌هاي شور نيز به اين امر دامن زده‌است. آب لوله کشي اين شهر در گذشته شور بود و براي شستشو و آبياري گياهان مورد استفاده قرارمي‌گرفت، اما در بهمن ماه سال 1386 آب شيرين از سد سلمان فارسي در شبکه لوله کشي اين شهر جاري شد.هر چند اوز هنوز هم با مشکل آب روبروست و از آب آب انبارها نيز بي نياز نگشته‌است زيرا وفور آب شيرين منوط به بارندگي کافي است که بتواند سد سلمان فارسي را پر کند. گفتني است در گذشته و حال منبع اصلي آب شرب مردم شهر اوز، از آب انبارهاي زيادي که در شهر و خارج از شهر وجود دارد تهيه مي‌شود که در زبان محلي به آن برکه مي‌گويند.

آثار باستاني
از جمله آثار باستاني که در اين شهر وجود دارد خانه‌هاي خشتي بسيار قديمي با بادگيرهاي بزرگ و زيبا است. علاوه بر اين به حمام قديمي اين شهر که معروف به حمام شهرداري است و آب انبارهاي قديمي با سبک معماري قديمي نيز مي‌توان اشاره کرد. در 3 کيلومتري اوز در روي کوه قلعه‌اي درست شده، به نام قلعه پرويزه (به زبان محلي:پروده) که در آن آثار زيادي وجود دارد.

محله‌ها
اوز به دو قسمت محله بالا و محله پايين تقسيم شده که محله بالا به منطقه‌اي که رو به سمت بالاي شهر مي‌گويند و محله پايين را هم به منطقه‌اي که رو به سمت پايين است مي‌گويند. هر کدام از محله‌ها به قسمت‌هاي زياد ديگري تبديل شده، ولي در صورتي که بگوييد محله بالا همه مي‌دانند که شما قسمت بالاي شهر را مي‌گوييد. تمام مردم اين شهر باهر توان مالي به طور عادي در سطح شهر پخش شده‌اند و نام بردن بالا و پايين کاري به اعيان نشين و يا غيره ندارد.

نظرات
در صورتیکه اطلاعات و یا تصویری برای این شهر دارید لطفا از طریق این فرم برای ما ارسال نمایید.
پست الکترونیک :
متن یا عنوان :
عکس :     
     
متن تصویر را وارد نمایید :